Ukrajina zasula Rusiju dronovima, napadnuta Moskva! Jedna žena poginula, obustavljeni letovi (VIDEO)
Moskva, Foto: Printscreen/X/@irene_makarenko

oštećene zgrade

Ukrajina zasula Rusiju dronovima, napadnuta Moskva! Jedna žena poginula, obustavljeni letovi (VIDEO)

''Poginula je 46-godišnja žena'', napisao je Vorobjov na platformi Telegram

Objavljeno: 08:02h

Jedna žena je ubijena, a tri osobe su povređene u napadu dronova ukrajinske vojske tokom noći na Moskvu, saopštio je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

''Poginula je 46-godišnja žena'', napisao je Vorobjov na platformi Telegram.

On je dodao da su dve osobe hospitalizovane u bolnici u Ramenskom okrugu.

Ruski PVO sistemi su tokom noći oborile 14 ukrajinskih dronova iznad moskovskih naselja Podolsk, Ramenskoj, Libertsi, Doomdedovo i Kolomna.

U Ramenskom kao rezultat napada oštećene su dve stambene zgrade.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je na Telegramu da je najmanje 15 dronova oboreno u okolini Moskve, a ekipe hitne pomoći poslate na nekoliko lokacija širom regiona i blizu aerodroma Žukovo i u okrug Domodedovo - dom jednog od najvećih aerodroma u Moskvi.

Ruski mediji pišu da su i aerodromi Domodedovo i Žukovo zatvoreni za vazdušni saobraćaj nakon obustave više od 30 domaćih i međunarodnih letova tamo i na drugim aerodromima koji opslužuju rusku prestonicu.

U Tulskoj oblasti navodno su oborena dva drona, a krhotine su pale na energetski objekt. Prema izvješćima ruskih državnih medija, nije bilo ozlijeđenih niti prekida opskrbe.

Poslednjih meseci ukrajinske snage pojačale su napade na mete unutar ruske teritorije, s ciljem nanošenja štete ruskoj naftnoj industriji i postrojenjima koje Rusi koriste u vojne svrhe.

Tokom noći 1. septembra desetine bespilotnih letelica su napali nekoliko ruskih regija, a rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je oborilo 158 bespilotnih letelica.

Bonus video:

04:42

EKSPERTI DETALJNO ANALIZIRALI KLJUČNU DEBATU DONALDA TRAMPA I KAMALE HARIS: Ako uđe u lične napade, to će joj biti najveća greška

(Espreso/Tanjug/Reuters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.